Bianca Pozzi

Er is niets leuker dan een nieuwe collectie lanceren. Helemaal als het ook  nog eens een nieuwe samenwerking is. Het is me een genoegen om Bianca Pozzi aan jullie voor te stellen:

Het duurde even voordat de Braziliaanse Bianca Pozzi haar roeping als illustrator had gevonden. Zo begon ze als banketbakster en had ze haar eigen winkeltje. Na zes jaar kwam ze erachter dat haar passie elders lag. Ze besloot terug te gaan naar de universiteit en de opleiding Mode ontwerper te gaan volgen. Daar kwam ze erachter dat ze barst van de creativiteit en ontwikkelde ze haar liefde voor kunst. Tijdens haar studie werkte ze als textiel ontwerpster en maakte ze prints voor mode. Het keerpunt kwam toen ze een cursus volgde bij Lilla Rogers genaamd: Make art that sells. Daar veranderde ze haar realistische stijl naar een stijl wat meer speels is.

Begin dit jaar won ze een beurs  voor de cursus ‘Make it in design’ aan de ontwerpschool van Rachael Taylor waar ze ontzettend veel geleerd heeft. Zo is het dat ze freelance werk als illustrator begon te doen en heeft ze haar eigen zaakje. Zoals ze zelf zegt staat alles nog in de kinderschoenen maar kan ze zichzelf niks anders zien doen. Dit is haar passie en is ze ontzettend gelukkig dat ze daar haar werk van heeft kunnen maken. (for English read below)

Bianca deco_A4 poster Eekhoorn

bianca pozzi_kaartenset_plants.jpg

Bianca postcardset_boys.jpg

The friends Ballerina Bear, Riotous Racoon and Dazzling Deer & co,
Were thinking about having a merry get-together.
With some pots and some plants, flowers and tea
Creating memories that last forever.

Schermafbeelding 2016-08-19 om 19.35.08.png

Gingerbread man and a cup of hot coco
A house filled with laughter is covered in snow
Merry-go-rounds cannot be left out
This is the season of the warmest wishes
and that’s what’s these postcards are all about.

3.gif

It took a while before the Bianca Pozzi from Brazil found her calling as an illustrator. She started as a pastry chef and had her own pastry shop for about 6 years until she found out it wasn’t what she wanted to pursue in life.  She decided to go back to the university to study Fashion Design where she discovered the level of creativity she had and developed her love for art. During that time she worked as a textile designer, developing prints for fashion. The turning point came when she took a course at Lilla Rogers called: Make art that sells. She then changed from a realistic painting style to a more playful style.

At te beginning of this year she won a full scolarship course at a designer school from Rachael Taylor called ‘Make it in Design’ were she learned so much of the craft.  Then she started doing freelance work and owns her own business. As she says so herself, she’s still at the start of everything but can’t imagine doing anything else. Art is her passion beyond passion and she’s incredibly happy she’s able to pursue this as her job. 

The collection of Bianca Pozzi is available at the web shop – also available for wholesale.

Credits: tekst Charida, beeld Petite Louise and thanks to Bianca for this wonderful collection and making that cute GIF!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s